välkomna hit

DEN KL. 21:02:00

Utdraget, om än något förändrat, kommer från Ciceros bok om etik, De finibus bonorum et malorum, där den ursprungliga texten börjar "Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit" ("Det finns ingen som älskar smärtan i sig, som söker den och vill ha den, just eftersom det är smärta").

Det är oklart när texten började användas i sin nuvarande form: Kanske redan så tidigt som på 1500-talet, eller så sent som på 1960-talet. Det finns många olika sorters lorem ipsum för att täcka olika sorters och kompletta alfabet samt för att få ordbilder som bättre stämmer överens med det aktuella språket. Den svenske typografen Arne Heine har tagit fram en svensk exempeltext som börjar med orden "Träutensilierna i ett tryckeri äro ingalunda..." Han anser att latinsk exempeltext ger ett missvisa. Utdraget, om än något förändrat, kommer från Ciceros bok om etik, De finibus bonorum et malorum, där den ursprungliga texten börjar "Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit" ("Det finns ingen som älskar smärtan i sig, som söker den och vill ha den, just eftersom det är smärta").

Det är oklart när texten började användas i sin nuvarande form: Kanske redan så tidigt som på 1500-talet, eller så sent som på 1960-talet.

Det finns många olika sorters lorem ipsum för att täcka olika sorters och kompletta alfabet samt för att få ordbilder som bättre stämmer överens med det aktuella språket.

Den svenske typografen Arne Heine har tagit fram en svensk exempeltext som börjar med orden "Träutensilierna i ett tryckeri äro ingalunda..." Han anser att latinsk exempeltext ger ett missvisa