19-01-2016

Kom till Australien och Sunshine Coast i lördags, alltså ungefär fyra dagar sedan. Mycket har hänt sen Sverige men har ändå knappt gjort något alls sen jag kom hit. 
Det var okej flygtur hit på lätta 30h, jag var så trött att jag knappt blev flygrädd (läs: inte ballade ur mer än första flyget). Kunde dock inte somna alls så jag nickade till några få gånger under tiden, så totalt kanske 2h sömn. När jag kom fram till Brisbane hade jag redan ordnat skjuts till Sippy Downs så allt gick smidigt. Däckade dock direkt på bussen så har ingen aning om hur länge vi åkte eller hur det såg ut på vägen. Smidigt! 

När jag kom fram till mitt boende börjdade det roliga, eller nja, ville mest av allt i hela världen då bara åka hem och aldrig komma tillbaka. Men med motgångar kommer medgångar! Jag fick alltså en nyckel av någon som fanns där just då. Eftersom det var lördag så var det ingen bemanning i Office så det tog ett tag innan jag fick tag i någon. Till slut lyckas jag famla in i min lägenhet på UniCentral men inser att dörren är lås till mitt rum. Kul tänkte jag som bara ville sova så jag gick ut och dörren låstes bakom mig, men det var ju lugnt för jag hade en nyckel! Jag knackade på hos dem jag fått nyckel hos från början men får inget svar för de hade tydligen gått. Äh, tänkte jag, jag lägger mig och sover på soffan. Så när jag kommer tillbaka så får jag inte upp dörren ....
KUL!!! Klockan var typ 4 på eftermiddagen, jag var hungrig och trött och all min packning var på insidan förutom min telefon. KUL IGEN!!! Eftersom jag var så kreativ så satte jag mig utanför dörren och väntade ett slag, men insåg att jag inte kunde sitta där tills på måndag, så jag gick ner och knackade på grannen. Träffade då en trevlig tjej från Cairns jag inte alls kommer ihåg namnet på. Hon hjälpte till och ringde folk, trots att vi inte fick tag på någon kändes det bättre då jag fick titta på TV med dem tills kl åtta. Då gick jag efter Night Security som är här varje natt som öppnade mig dörr! Den lyckan att få komma in var obeskrivlig!

Jag däckade nästan direkt, åt upp en torr macka jag köpt på flygplatsen som smakade skit, men mat är alltid mat. När jag vaknade åt jag en halv mars till frukost! (älska laktos också) Fick infon att affären skulle öppna åtta eller nio, så när jag var där vid halv nio insåg jag att den hade varit öppen sen sex, otur!. Då var jag så hungrig att jag till och med letade efter frukt/djur på vägen. (skoja! eller?) Hade ju varit vaken sen fyra på morgonen så jag valde att slänga i mig pasta med tonfisk, riktigt förstaklassig frulle!

Efter det insåg jag att jag inte kunde lämna huset utan att ha det olåst då James (securitysnubben) sa att jag fått fel nyckel. Så jag kunde inte direkt lämna huset under dagen mer än korta stunder. Det var dock skönt att bara vara här och spendera tiden med att diska all köksutrustning då det bott en riktig tomte innan mig. Under all kritik! Det var helt enkelt det vidrigaste jag sett. Men antar att det är så på Uni!

Nu har jag precis kommit tillbaka från en kängurujakt! Vi ska tydligen ha kängurur utanför boendet men vi såg inte några idag! :( Bättre lycka nästa gång! Dessutom låg vi vid poolen innan dess och även fast man smörjer sig med 50+ fick jag färg utan att bränna mig. Victory! 

Eftersom detta börjar likna mer än roman sätter jag punkt här. Har dock ett till äventyr att dela med mig av så stay tune!